Hoe ben ik begonnen

Ik heb sinds 2016 een eigen bedrijf Samen Steppen. Hier geef ik steples en steptrainingen.
Tijdens het steppen kwam ik er steeds vaker achter dat er veel mensen zijn die het steppen leuk vinden, maar niet mee kunnen komen vanwege gebrek aan conditie en/of overgewicht. Dit gaf mij de uitdaging om deze mensen te begeleiden. Doordat ik de opleiding Gewichtsconsulent heb afgerond, kan ik nu iedereen voorzien van een combinatie verantwoorde voeding EN bewegen. Mensen door gezonde voeding en meer beweging gewicht te laten verliezen waardoor ze zich fitter voelen. Inmiddels heb ik ook de opleiding Leefstijlcoach afgerond. Zo zoeken we samen naar je persoonlijke “Vitaliteits Balans”.
Waar gaan je ogen weer van stralen, waar krijg je weer energie van en wat vind je echt leuk?
Samen doorbreken we de vicieuze cirkel waarin je zit. 

Een BGN-gewichtsconsulent begeleidt cliënten (met gewichtsproblemen) volgens de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad naar een gezond eet- en leefpatroon.

Omdat ik ben aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland, is het mogelijk om een vergoeding te krijgen van je ziektekostenverzekering. Dit heeft dit GEEN invloed op je eigen risico.  De vergoedingen kunt u terugvinden op de  website van de BGN vergoeding.

Ik hanteer een gezond dagmenu volgens de schijf van 5:

  • Geen honger
  • Afvallen op een veilige en makkelijke manier
  • Geen calorieën tellen of shakes
  • Bewustwording van je voedingspatroon
  • Alles in kleine stapjes (kleine veranderingen leiden vaak tot een groot resultaat).

De Schijf van Vijf is een hulpmiddel dat in één oogopslag laat zien met welke producten jouw lichaam gezond blijft. Elk voedingsmiddel bevat verschillende voedingsstoffen in wisselende hoeveelheden. Door gevarieerd te eten, is de kans het grootst dat je voldoende van alle voedingsstoffen binnenkrijgt. Eten uit alle vakken van de Schijf van Vijf, is hierbij een goed uitgangspunt. Gezond eten vormt samen met voldoende bewegen de basis voor een gezond gewicht, lichaam en geest.